چیلر جذبی چیست و انواع آن کدام است ؟

چیلر جذبی

در چیلر های جذبی برخلاف چیلرهای تراکمی از جذب‌کننده (Absorber) و مولد حرارتی (ژنراتور) به جای کمپرسور استفاده می‌گردد. عمومی‌ترین خنک‌کننده در چیلرهای جذبی سیستم برمید لیتیم (لیتیوم برماید) است. در این سیستم، در قسمت جذب‌کننده، بخار آب توسط لیتیوم برماید غلیظ جذب شده و در قسمت مولد حرارتی، آب بر اثر حرارت تبدیل به بخار می‌شود.

بخار آب در کندانسور که دارای فشار ۱/۰ اتمسفر است به حالت مایع در می‌آید و سپس در خنک‌کننده که تحت فشار ۰٫۰۱ اتمسفر دوباره به بخار تبدیل می‌گردد و آب برای اینکه تبخیر گردد گرمای نهان خود را از محیط خنک‌کننده می‌گیرد و باعث ایجاد برودت می‌گردد سپس بخار آب ایجاد شده در خنک‌کننده به جذب‌کننده منتقل می‌گردد و دوباره این چرخه تکرار می‌شود.

محتوای پیشنهادی :»  برای خرید وی آر اف کلیک کنید

 

چیلر جذبی-محصولات گرین-خرید چیلر در اصفهان-قیمت چیلر در اصفهان

انواع چیلر جذبی

۱- گروه تک اثره (Single effect)

که خود به سه دسته چیلر های تک اثره با تغذیه بخار، تک اثره با تغذیه آب داغ (دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتیگراد) و تک اثره با تغذیه آب گرم (دمای زیر۱۰۰ درجه سانتیگراد) تقسیم می‌شوند که نحوه کار آن‌ها مشابه بوده و همگی دارای حداقل یک مولد حرارتی می‌باشند.

۲- گروه دو اثره (Double effect)

که به دو دسته دو اثره با تغذیه بخار و دو اثره با شعله مستقیم طبقه‌بندی می‌شوند. این چیلرها، جز نسل جدید چیلرهای جذبی بوده و دارای سیکل تبرید کاملتری نسبت به چیلرهای جذبی تک اثره‌است.

قطعات اصلی چیلر جذبی

  • اپراتور
  • ابزوربر یا جاذب
  • ژنراتور
  • کندانسور

کاربرد چیلر جذبی

از آنجا که چیلر جذبی جهت سرد کردن به انرژی گرمایی نیاز دارد، زمانی استفاده از این چیلر به صرفه خواهد بود.یک منبع حرارتی مانند:گرمای گازهای دودکش کوره ها و بویلرها، آب گرم یا بخار داغ، گرمای اضافی یا دفعی از یک توربین گاز و یا منابع حرارتی دیگر در حال اتلاف شدن باشد.از این جهت میتوان از این منابع جهت بازدهی بیشتر و ایجاد سرمایش مورد نیاز استفاده کرد.در غیر این صورت اگر از شعله مستقیم گاز یا گازوئیل جهت منبع گرمایی استفاده شود، چیلر جذبی صرفه اقتصادی نخواهد داشت. برای خرید چیلر گرین کلیک کنید.

 

چیلر جذبی-محصولات گرین-خرید چیلر در اصفهان-قیمت چیلر در اصفهان

سیکل چیلر جذبی

خنک کردن به وسیله چیلر جذبی از نظر فیزیکی مشابه سرد کردن با چیلرهای تراکمی است.یعنی جذب گرمای خارجی توسط مبرد در اثر تبخیر آن خواهد بود. چیلرهای جذبی نیز دارای اواپراتور ( تبخیر کننده ) و کندانسور و در اکثر مواقع شیر انبساط می باشد، اما برقراری سیکل جذبی در این چیلرها در اثر مصرق کار مکانیکی نبوده و بلکه در انرژی حرارتی تامین می گردد.

در چیلرهای جذبی دو نوع ماده وجود دارد یکی به عنوان مبرد و دیگری به عنوان جاذب که این جاذب با مبرد حل می گردد و یا با آن مخلوط می گردد. در چیلر های جذبی از آب مقطر به عنوان مبرد و محلول نمک لیتیوم بروماید به عنوان جاذب استفاده می گردد.حال جهت رسیدن به دمای آب ۷°C باید مبرد در اواپراتور در دمایی کمتر از آن به جوش آید.

بنابراین برای درک بهتر فرایند این چیلرها باید این قانون طبیعی را درک کنیم که فشار تبخیر آب هر چه فشار کمتر بشود، پایین تر می آید. بنابراین مطابق شکل زیر جهت حصول این دما باید محفظه چیلر تا به طور کامل و تا فشار ۰٫۰۴ بار وکیوم و خلا گردد. محفظه ای که در آب مقطر موجود است اواپراترو می نامند و در طرف دیگر که در لیتیوم بروماید موجود است ابزوربر می نامند. مبرد، حرارت آب در گردش در ساختمان را به وسیله یک کویل شل و تیوب گرفته ؛ قسمتی از آن تبخیر می گردد. حال جهت حفظ فشار بخار وکیوم باید بخارات آب از آن جا خارج گردد. بنابراین. لیتیوم بروماید یک نمک با خاصیت جذب بسیار بالای بخار آب می باشد که در چیلرهای جذبی از محلول با غلظت ۵۴% در ابزوربر استفاده می گردد.در ابزوربر محلول غلیظ ۶۴% با جذب بخارات آب و رقیق شدن آن تا غلظت ۵۹٫۵% پیش می رود.

در نتیجه با کاهش قدرت جذب مواجه می شویم. برای رفع این مشکل به چیلر یک ژنراتور و یک پمپ اضافه می کنیم و محلول رقیق لیتیوم بروماید به وسیله پمپ به ژنراتور رفته و به وسیله حرارت بخار ، مبرد از محلول چیلر جدا می شود ومحلول غلیظ به سمت لیتیوم بروماید غلیظ بر می گردد.

حال جهت تکمیل سیکل سرمایش چیلر جذبی یک عدد کندانسور نیز به آن اضافه می گردد تا بخار آب از ژنراتور خارج شده در کندانسور تقطیر یابد و دوباره به اواپراتور برگردد و یک مدار بسته را تشکیل دهد برای تکمیل فرایند چیلر جذبی و بالابردن راندمان یک مبدل حرارتی بین ژنراتور و ابزوربر قرار می گیرد تا از طرفی محلول رقیق که را از ابزوربر به ژنراتور می رود را گرم کند و از طرفی محلول غلیظی را که از ژنراتور به ابزوربر بر می گردد را خنک کند.

محتوای پیشنهادی : برای فروش داکت اسپلیت گرین کلیک کنید.

پارامترهای تاثیرگذار در قیمت چیلر جذبی

  • نوع چیلر جذبی
  • ظرفیت دستگاه
  • برند سازنده دستگاه
  • مدل چیلر
  • جنس قطعات بکار رفته

چیلر جذبی-محصولات گرین-خرید چیلر در اصفهان-قیمت چیلر در اصفهان

سخن آخر

در بالا به معرفی چیلر جذبی به زبان ساده پرداختیم ، چیلر جذبی کاربرد هایی دارد که در بالا اشاره کردیم شما میتوانید در نمایندگی کولر گازی گرین بهترین محصولات را با بهترین قیمت ها پیدا کنید.