آموزش 0 تا 100 عیب یابی کولر گازی به زبان ساده

نحوه عیب یابی کولر گازی

در این مقاله قصد داریم عیب یابی کولر گازی را بررسی کنیم و قدم به قدم به عیب یابی کولر گازی بپردازیم تا بدون هیچ گونه دغدغه ای به تعمیر کولر بپردازید ، اما برای عیب یابی کولر گازی نیاز به متخصص داشتید میتواند با مشاوران ما 09131193589 در ارتباط باشید.

عیب یابی کولر گازی

همانطور که میدانید کولر گازی از قطعات زیادی سایخته شده است که اختلال در هر قسمت میتواند منجر به ایرادی در کار کرد آن شود البته این نکته را یاد آور شویم که برخی از مشکلات رایج هستند و اغلب دارندگان اسپلیت ممکن است با آن روبرو شوند. شما میتوانید مقاله ی عیب یابی کولر گازی را نیز مطالعه کنید. رایج ترین مشکلات کولر گازی را در زیر برای شما آورده ایم :

  1. خنک نکردن کولر
  2. چکه کردن آب از اسپلیت
  3. روشن نشدن کولر گازی اسپلیت
  4. اتومات نکردن دستگاه خنک کننده
  5. نشتی گاز کولر
  6. باز نشدن دریچه اسپیلیت
  7. بسته نشدن دریچه کولر
  8. پریدن فیوز اسپیلت
  9. خاموش و روشن شدن کولر دوتیکه
  10. آتش گرفتن کولرگازی
  11. سر و صدای زیاد و غیرعادی اسپلیت

1.علت خنک نکردن کولر گازی + روش عیب یابی 

گاها ممکن است با این کولر گازی شما روشن است اما بازدهی خوبی ندارد و شما میخواهید علت خنک نکردن کولر گازی را بدانید این یکی از مشکلات رایج کولر گازی است و میتواند درلایل مختلفی داشته باشد که به آن اشاره میکنیم :

  • ظرفیت نامناسب دستگاه: در زمان خرید قدرت اسپلیت را در نظر داشته باشید در غیر این صورت نه تنها خروجی مناسبی از دستگاهتان دریافت نخواهید کرد بلکه به خود دستگاه نیز فشار زیادی وارد خواهد شد. شما میتوانید راهنما محاسبه ظرفیت کولر گازی را مطالعه کنید و طبق آن ظرفیت مناسب را بررسی کنید.
  • کثیف شدن فیلتر اواپراتور: یکی دیگر از عوامل خنک نکردن کولر گازی ، کثیف شدن فیلتر است گرفتگی این فیلتر مانع عبور هوای خنک شده و نمی‌گذارد که کولر گازی محیط را درست و حسابی خنک کند. شما میتوانید آموزش تمیز کردن فیلتر کولر گازی را بخوانید و به آسانی خودتان این کار را در منزل انجام دهید.
  • گرفتگی کویل‌: وظیفه ی کویل‌های کندانسور، جذب هوای گرم و انتقال آن از محیط داخل به بیرون است؛ در نتیجه گاز خنک شده دوباره به چرخه سیستم سرمایشی برمیگرد و اگر کویل ها گرفته باشند و یا کثیف باشد گرمایی که جذب میشود خارج نمیشود.
  • معیوب بودن خازن: خازن ها در کولر اسپیلت وظیفه ی فرمان دادن به کمپرسور برای روشن شدن را دارد؛ اگر خازن معیوب باشد در نتیجه باد خنک از کولر دریافت نمیکنید.
  • نشتی و کمبود گاز: وظیفه ی کمپروسور و گاز آن جذب گرما و خنک کردن محیط است اگر گاز اسپلیت کم شده باشد و یا نشتی داشته باشد باید برای رفع مشکل خنک نکردن کولر برآیید.
  • جای نامناسب کندانسور: کندانسور کولر گازی باید جوری باشد که جریان کافی هوا به آن برسد و از سوی دیگر گرما به راحتی به محیط بیرون انتقال داده شود؛ در غیر این صورت محیط به طور مناسب خنک نخواهد شد.
علت خنک نکردن کولر گازی

علت خنک نکردن کولر گازی

 2.چکه کردن آب از اسپلیت + عیب یابی کولر گازی

نشتی آب از کولر گازی یکی از مشکلات رایج اسپلیت است علت چکه کردن آب در کولر گازی می‌تواند کمبود گاز در کمپرسور، برفک زدن اواپراتور، گرفتگی و سوراخ بودن شلنگ دریم باشد که با عیب یابی اسپلیت میتوان علت آن را فهمید اگر مشکلی در سیستم تهویه مطبوع وجود داشته باشد باید سریعا برای عیب یابی کولر گازی اقدام کنید تا به قسمت های دیگر آسیبی وارد نشود. اگر قصد خرید چیلر گرین دارید کلیک کنید.

چکه کردن آب در کولر گازی عیب یابی کولر گازی

چکه کردن آب در کولر گازی عیب یابی کولر گازی

3.علت روشن نشدن اسپلیت

شاید مشکل روشن نشدن کولر گازی برای شما پیش آمده باشد قبل از هر گونه اقدام برای عیب یابی کولر گازی ابتدا جریان برق ورودی را بررسی کنید چرا که قطع بودن برق ساختمان و خراب بودن پریز و یا دوشاخه میتواند جزو دلایل روشن نشدن اسپلیت باشد اگر مشکل از آن قسمت نبود میتوانید سلامتی برد کولر ، اختلال در کمپروسور و سوختن سیم پیچ ها را بررسی کرد.

محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به داکت اسپلیت گرین کلیک کنید.

4.علت اتومات نکردن کولر گازی

سنسور های کولر گازی میزان فعالیت دستگاه را کنترل میکند و در صورت نیاز فعالیت کمپرسور را قطع می کنند و آن را روشن نگه می‌دارند این پروسه به صورت اتوماتیک انجام میشود و در طی آن دستگاه به صورت اتوماتیک روشن و خاموش می‌شود. و اگر مشاهده کردید که دستگاه روشن است و اتومات نمیکند و مداوم در حال کار است باید به خرابی برد اصلی کولر ، خراب شدن ترموستات، کثیفی کویل‌های کندانسور، خراب شدن ترمیستور، اتصال کوتاه ترموستات کنترل دما شک کنید.

5.عیب یابی نشتی گاز اسپلیت دیواری

ممکن است این مشکل نشتی گاز به چشم شما نیاید و شما زمانی متوجه این مشکل شوید که دیگر کار از کار گذشته و سیستم تهویه مطبوع، آن قدرت خنک‌کنندگی را ندارد. اما میتوانید با دقت به یک سری نکات نشتی کولر گازی را متوجه شوید و اگر آن علائم را مشاهده کردید فوراً برای عیب یابی دستگاه و نهایتاً تعمیر یا تعویض قطعات آن به نمایندگی ها و مراکز تعمیر تخصصی تعمیر کولر گازی مراجعه کنید. از علائمی که میتوانید نشتی گاز را متوجه شوید میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • برفک یا یخ زدن لوله‌های اسپلیت
  • طولانی‌تر کار کردن دستگاه
  • کم شدن قدرت خنک‌کنندگی کولر

اگر کولر گازی شما نیاز به شارژ دارد برای شارژ کولر گازی در اصفهان کلیک کنید.

6.علت باز نشدن دریچه کولر اسپیلت

باز نشدن دریچه های یکی از مشکلات رایج کولر گازی است که اجازه عبور هوا را نمی‌دهد. علت این اتفاق میتواند بسته بودن دمپر ، انجام عملیات یخ زدایی و تنظیم بودن دستگاه روی حالت گرمایش باشد اگر برای دستگاه شما این مشکل پیش آمده ابتدا دلایلی که گفتیم را بررسی کنید اگر علت آن این موارد مذکور نبود حتما با یک سرویس کار ماهر در این زمینه در ارتباط باشید.

7.علت بسته نشدن دریچه کولر اسپیلیت

در بالا علت باز نشدن دریچه کولر گازی را گفتیم اما بسته نشدن آن نیز می تواند نشان دهنده یک مشکل باشد. بگذارید به طور کلی این مورد را بررسی کنیم ، زمانی که کولر گازی را خاموش می‌کنید دریچه‌ها نیز بسته می‌ شوند اما اگر اختلالی در اسپلیت به وجود بیاید ممکن است دریچه‌ها باز بمانند. از دلایل بسته نشدن دریچه ی کولر میتوان به علت های زیر اشاره کرد :

  • خراب بودن موتور دمپر:  بهتر است اول از همه این مشکل را بررسی کنید چرا که دریچه اسپلیت رابطه مستقیمی با موتور دمپر دارد و اگر اتصالات موتور دمپر قطعشود ممکن است تاثیر آن را روی دریچه ها ببینید.
  • شکستگی پایه دریچه کولر گازی: وجود شکستگی در پایه دریچه، می تواند باعث صدمه زدن به موتور دمپر و بسته نشدن دریچه اسپلیت شود.
  • خرابی برد: ممکن است خرابی برد باعث بسته نشدن دریچه کولر گازی باشد. که در این موقع ما بهتر است از کارشناسان کمک بگیرید و برای عیب یابی کولر گازی اقدام کنید.
  • ایراد ریموت کنترل: ممکن است مشکل در ریموت کنترل باعث بسته نشدن دریچه‌های کولر باشد و ربطی به خود دستگاه نداشته باشد چرا که دستورات با ریموت به دستگاه ارسال میشود و طبیعی است که اختلال در آن باعث عدم کارکرد سیستم تهویه میشود.

8.علت پریدن فیوز کولر گازی

پریدن فیوز کولر گازی یکی دیگر از مواردی است که درعیب یابی به آن توجه میکنیم برای رفع این مشکل ابتدا باید عیب یابی رکولر گازی را انجام داده و دلایل آن را یکی یکی بررسی کنیم 9 دلیل برای پریدن فیوز وجود دارد که به آن اشاره میکنیم :

  1. وجود ایراد در خازن
  2. کثیف شدن فیلتر دستگاه
  3. خرابی فن
  4. کاهش گاز مبرد
  5. خراب شدن کمپرسور
  6. وجود مشکل در سیم کشی
  7. ایراد در جعبه تقسیم
  8. خراب بودن برد
  9. عدم تناسب فیوز و کولر

علت خاموش و روشن شدن اسپلیت

گاها ممکن است کولرهای گازی دو تیکه گاهی عملکردشان مختل شود و به صورت مداوم خاموش و روشن شوند. اگر این مشکل پیش آمد باید این موارد را بررسی کنید :

  1. وجود اختلال در برد دستگاه
  2. بروز مشکل در سیستم برقی ساختمان
  3. خرابی اتصالات داخلی کولر
  4. اختلال در کمپرسور
  5. خرابی رله استارت
  6. اورلود شدن دستگاه
  7. خراب شدن ترموستات
  8. گرفتگی مسیر جریان گاز
  9. خرابی موتور فن

محتوای پیشنهادی : برای خرید فن کویل گرین کلیک کنید.

دلیل آتش گرفتن اسپلیت

یکی از اتفاقاتی که باید سریع نسبت به عیب یابی کولر گازی اقدام کنید آتش گرفتن اسپلیت است که در زمان نصب غیر اصولی دستگاه، ممکن است پیش آید. این اتفاقات ممکن است به دلیل سیم کشی مناسب باشد برای جلوگیری از آن باید از کابل‌های باکیفیت و مناسب برای دستگاه استفاده کنید.

آتش گرفتن کولر گازی و عیب یابی کولر گازی

آتش گرفتن کولر گازی و عیب یابی کولر گازی

علت صدا دادن کولر گازی

ممکن است از کولر گازی صداهای غیرمتعارف شنیده شود که این موضوع میتواند اخطار وجود یک اختلال مهم باشد که سریعا باید برای عیب یابی کولر گازی اقدام کنید مهم‌تریندلایل صدا دادن کولر گازی خرابی پروانه فن، شل شدن قطعات، خرابی بلبرینگ، کاهش گاز، کثیف شدن فیلترها و اواپراتور، خرابی بلوور و غیره است. پس زمانی که صدای نانجاری شنیدید این موارد را بررسی کنید اگر اطلاعات کافی برای این کار را  ندارید از متخصصان برای عیب یابی اسپلیت کمک بگیرید.

محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به اسپلیت گرین کلیک کنید.

چكيده:

در بالا به مشکلات رایج کولر گازی و عیب یابی کولر گازی اشاره کردیم به طور خلاصه باید بگوییم دلایل خنک نکردن کولر گازی مختلف است. در حقیقت عیب یابی کولر گازی اولین قدمی است که برای تعمیر این دستگاه ها باید بردارید چرا که تا وقتی مشکل کولر گازی را ندانید نمیتوانید برای تعمیر آن اقدام کنید عملیات عیب یابی سیستم های تهویه مطبوع با توجه به ایراداتی مثل چکه کردن، خنک نکردن، روشن نشدن، نشتی گاز یا خرابی قطعاتی همچون خازن، کمپرسور و همچنین بر اساس کدهای خطا قابل انجام است. در زیر میتوانید پی دی اف عیب یابی کولر گازی را دانلود کنید.

دانلود پی دی اف عیب یابی کولر گازی

دانلود پی دی اف عیب یابی کولر گازی