داکت اسپلیت و نحوه کارکرد آن

داکت اسپلیت ونحوه کارکردآن

داکت اسپلیت گرین  نوعی سیستم سرمایشی گرمایشی است که در فصل سرد زمستان محیط را گرم و در فصل گرم تابستان محیط را خنک می‌کند.
داکت اسپلیت‌ها از دو قسمت اصلی کندانسور و هواساز تشکیل شده است.
کندانسور شامل چند قطعه پروانه، کمپرسور، دینام، فین و … می‌باشد و هواساز نیز شامل فیلتر، سینی، کویل، دینام، اوپراتور، پروانه و … می‌باشد.

هوا ساز داکت اسپلیت به صورت توکار درون سقف وصل می‌شود و سپس با استفاده از کانال کشی هوا را به اتاق‌ها و سایر مکان‌ها انتقال می‌دهد.

داکت اسپلیت برای خنک کردن محیط عملکردی شبیه به اسپلیت گرین  و کولر گازی دارد ولی برای گرم کردن محیط با گردش آب گرم درون داکت اسپلیت محیط را خنک می‌کند.

انواع داکت اسپلیت

انواع داکت اسپلیت دو نوع اینورتر و معمولی می‌باشد.
در نوع اینورتر موتور الکتریکی به صورت متغیر کار کرده و سرعت بالایی دارد و همین امر باعث سریع تر کار کردن آن می‌شود که می‌تواند در مصرف انرژی هم صرفه جویی کند.
منظور از دور الکتریکی متغیر این است که با توجه به میزان دمایی که شما تنظیم می‌کنید در مواقعی که محیط خنک می‌شود دور متغیر کم شده و و زمانی که دمای هوا گرم می‌شود دور متغیر زیاد می‌شود و همین امر سبب می‌شود در مصرف انرژی صرف جویی شود.
در نوع معمولی که دور موتور ثابت است موتور به صورت ثابت و همیشگی کار می‌کند و تا زمانی که شما نخواهید کم یا زیاد نمی‌شود و حتما باید خاموش یا روشن شود که همین امر باعث پر مصرف شدن اسپلیت معمولی خواهد شد.

مزایای داکت اسپلیت

.داکت اسپلیت از نظر قیمت و کارایی مناسبی که دارد نسبت به سایر سیستم‌های تهویه هوا مناسب تر است.

· هوایی را که می‌خواهد به محیط انتقال دهد فیلتر می‌کند و هوای تازه و مطبوعی به محیط می‌دهد.

· از کانال‌های کوچک تری نسبت به کانال‌های کولر آبی برای اسپلیت استفاده می‌شود چرا که کیفیت هوای آن‌ها از کولرهای آبی بهتر است.

· دارای استقلال کامل است و به تنهایی می‌تواند گرما و سرمای یک محیط را تامین کند و همچنین این توانایی را دارد که تهویه مطبوع چند ساختمان را به صورت همزمان انجام دهد.

· راندمان سرمایشی و گرمایشی آن در مقایسه با سایر سیستم‌های تهویه مطبوع بهتر است.

و …

معایب داکت اسپلیت

. یکی از معایب این است که ترموستاتی که روی آن تعبیه شده است فقط دمای بزرگترین محیط را اندازه گیری می‌کند و با توجه به آن محیط میزان دمای اتاق‌ها و سایر مکان‌ها تعیین می‌شود همین امر یکی از بزرگترین معایب می‌باشد.

·یکی دیگر از معایب اسپلیت‌ها این است که سیستم گرمایشی ضعیفی دارند و باید از یک سیستم گرمایشی دیگر مانند پکیج و یا موتور خانه برای مکمل آن استفاده کنید.

· از دیگر معایب این دستگاه این است که به دلیل اینکه در سقف کاذب نصب می‌شود سر و صدای زیادی ایجاد می‌کند که البته امروزه چند راه حل برای آن به وجود آمده است که می‌توانید با استفاده از آن علاوه بر کم کردن صدای آن طول عمر اسپلیت را افزایش دهید.

و …

چگونگی کار کرد داکت اسپلیت ساده و اینورتر گرین :

در نوع ساده داکت اسپلیت گرین از کمپروسور های روتاری On/Off  استفاده میشود. این کمپرسورها این گونه عمل میکند که زمانی که دمای اتاق به مقدار دلخواه رسید کمپروسور خاموش میشود و با بالا رفتن دما کمپروسور استارت میشود.

تفاوت اسپلیت های اینورتر با کمپرسور های ساده این است که وقتی دما به حد مد نظر رسید کمپروسور خاموش نمیشود و در پایین ترین دور به عملکرد خود ادامه میدهد و خوبی این روش این است که به راه اندازی نیست و همین مورد مصرف برق را تا 40% نسبت به ساده ی آن کاهش میدهد. امروزه داکت اسپلیت های اینورتر (دور متغیر) و ساده (دور ثابت) تک فاز و سه فاز در بازار موجود است.

  • فيلتر نمودن هوا توسط داکت اسپلیت

فیلتر کردن هوای ورودی به محیط با استفاده از فیلتر شست و شو یکی دیگر از قابلیت های داکت اسپلیت گرین است.

  • مجزا شدن هزینه شارژ هر واحد 

بر خلاف سیستم های مرکزی مثل چیلر، هزینه ی هر واحد آپارتمان در ازای مصرف انرژی برای سرمایش و گرمایش به صورت جداگانه و بر حسب میزان مصرف حساب میشود.

  • یک داکت اسپلیت = چند اسپلیت 

استفاده از یک داکت اسپلیت میتواند به جای چند اسپلیت استفاده شود که نتیجه ی کاهش هزینه و هزینه ی تعمیر و نگهداری و کاهش مصرف انرژی را به همراه خواهد داشت.

  • کاهش رطوبت هوا در سیستم داکت اسپلیت

مانند سیستم‌ های بر پایه سیکل تبرید مانند مینی چیلر و فن کویل یا اسپلیت که در فصل تابستان مقداری رطوبت به علت تقطیر بوجود میآید که با استفاده از داکت اسپلیت کاهش می یابد.